torstai 17. marraskuuta 2011

Kung Po -Tofu

Tarvitsemme siis seuraavat:
- Kiinteä maustamaton Tofu!
- Soijjaa d'oh
- Seesam öljyä
- Valkosibalia, myös murskattuna!
- Keltainen & Punainen Paprika
- Maissitärkkelystä
- Omenaviinietikka
- Caschewpähkinät
- Chilitahnaa

Omat lisäykset:
- Vegetarian Spice Mix (soijja protskui!)
- Kaprista (mmh=)
- Bambun versoja
- Pestoa

Mausteet:
- Curry
- Chermoula
- Pähkinöihin Grillimaustetta













Ensiksi pitää kaataa tietysti ruuanteko olut!
Mikäs muukaan tänään ruuan teossa mukana kuin Murphy's!

Seuraavaksi paistellaan pähkinöitä. Samaa aikaa kannattaa alkaa pilkkomaan muita raaka-aineita valmiiksi jotta, kun pähkinät ovat valmiit voi laittaa jo seuraavat ainekset paistumaan.

Sitten kun pähkinät alkavat näyttää herkullisilta, pistin ne itse erilliseen kippoon laitoin päälle grillimaustetta ja ravistelin kuppia niin että, mausteet levisivät tasaisesti kaikille pähkinöille. Pähkinät kerättyäni, heitin pilkotut valkosipulit, seesamöljyä ja punaista pestoa pannulle paistumaan. Niiden käristyessä, pistin sekaan tofu-kuutiot ja pistin lämpöä pienemmälle. Mukaan myös bambun versot freesaantumaan. Ainesten oltua jo jonkin aikaa pistin paprikat mukaan, että niistä ei tule aivan kovia ja täysin paistuneita niinkuin reseptissä sanottiin.
Taas kerätään pannulta kaikki tavara erilliseen kulhoon, jossa ne voi odottaa sen aikaa kun sipulit kuuloontuu ja Vegetarian Mix valmistuilee. Samalla voi näppärästi pistää riisiveden kiehumaan, minkä itse meenasin unohtaa (hyvä minä!) ja tehdä kastikkeen vaikka 2dl vesilasiin.

Kamerasta loppui akku tässä vaiheessa...

Kastike:
- 2 rkl Vettä
- 2 rkl Omenaviinietikkaa
- 2 rkl Soijaa
- 1 rkl Seesamöljyä
- 1 rkl Maissitärkelystä (itse lisäsin sen vasta jälkeenpäin, suoraan ruokaan)
- 1 tl Ruokosokeria

Loppu on helppoa, tarvitsee vain yhdistää kaikki pannulla. Jos homma näyttää nyt liian kuivalta, niin lisää vaan soijjaa ja jos ei soijja kelpaa. Niin vettä ja maissitärkkelystä lisää, mutta siinä vaiheessa voi myös lisätä vähän mausteita, ainakin niin minä tekisin  :)!


Kung Po -Tofu!


- 1 pkt (n. 250–300 g) kiinteää tofua kuutioituna

Kastike

- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl viinietikkaa, riisi-, omena- tai punaviinietikkaa
- 2 rkl vettä
- 1 rkl seesamöljyä
- 1 rkl maissitärkkelysjauhoa
- 1 rkl seesamin siemeniä
- 2 tl ruskeaa sokeria

Raaka-aineet

- 1 pieni pussi (80 g) cashewpähkinöitä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- 2 varhaissipulia varsineen pilkottuna tai 1 sipuli pilkottuna ja kevät- tai ruohosipulia
- 1 tl chilitahnaa tai chili-valkosipulikastiketta
- 1 punainen paprika pilkottuna
- 1 keltainen paprika pilkottuna




Sekoita ensin kastikkeen ainekset kulhossa.
Paahda cashewpähkinöitä kuumalla pannulla välillä sekoittaen viitisen minuuttia. Siirrä pähkinät sivuun. Paista valkosipulia, sipulin valkoisia osia ja chilitahnaa öljyssä muutama minuutti.
Lisää tofupalat ja paista hetki kunnes paloissa on vähän väriä.
Lisää paprikat ja paista kunnes paprikoihin on tullut vähän väriä ja ovat aavistuksen pehmenneet. Paprikoista ei tarkoitus tulla läpikypsiä. Lisää sitten sipulin vihreät osat, pähkinät ja kastike.

Sekoita noin puolen minuutin ajan. Nauti riisin kera.

Todellakin suosittelen tätä! Oli ihan hemmetin hyvää, ja kerran viikossa pitäisi syödä vain kasvisruokaa!

Haenpas nyt itselleni kaalikääryleen uunista.

1 kommentti:

  1. kuulostaa ja näyttää hyvältä! tuota sit ens viikonloppuna tack!

    VastaaPoista